Оновлений підручник із зарубіжної літератури для п’ятикласників

01.02.2019

Оновлений підручник із зарубіжної літератури для п’ятикласників

Друзі!


Видавництво «Генеза» підготувало для п’ятикласників підручник із зарубіжної літератури за оновленою програмою (автор – Євгенія Волощук). Він містить інформацію про життєвий та мистецький шлях письменників, теоретичні матеріали, українські переклади творів (уривків), систему різнопланових запитань і завдань, добірку ілюстрацій та багато іншого.

Аби учням було цікаво вивчати новий предмет, розроблено різноманітні рубрики. Наприклад, рубрика «Словник Мудрої Сови» містить визначення літературознавчих понять, які слід запам’ятати. «Літературна кухня» розкриває секрети побудови художніх творів і таємниці письменницької майстерності. «Довідка Кота Ученого» надає коментарі щодо літературних явищ, які вивчаються. «Авторитетна цитата» пропонує взяти до уваги висловлювання митців і літературних критиків.

Для того щоб навчити учнів бачити зв’язки між художньою літературою та світовою культурою, у підручнику є рубрика «У світі мистецтва». Вона ознайомлює з образотворчими, музичними, театральними та кінематографічними творами, пов’язаними з літературними текстами, які вивчають п’ятикласники. Рубрика «Український мотив» наводить мости між творами зарубіжних авторів та українською культурою.

Крім того, у виданні є рубрики, спрямовані на засвоєння вивченого матеріалу. Зазвичай це блок запитань і завдань, які допоможуть учням перевірити, чи добре вони зрозуміли програмові твори. А ще на уроках зарубіжної літератури школярі зможуть розвивати ключові формування власної думки, громадянської позиції, здатність обстоювати власні переконання) та предметні компетентності.

Знаємо, що наш підручник допоможе учням 5-го класу відкрити світову скарбницю словесного мистецтва і сприятиме їхньому читацькому, моральному та особистісному розвитку.

Зарубіжна література, 5 кл. Підручник

Voloschuk_ZL_P_5.ukr_0 (2).jpg

Voloschyk_5kl_1 копия.jpg

Voloschyk_5kl_2 копия.jpg

Voloschyk_5kl_3 копия.jpg